Foodtruck Fiësta
De zomer die alles veranderde
Deze recensie is mijn laatste bijdrage aan de Foodtruck Fiësta blogtour. De samenvatting staat dan ook al op de blogtour pagina.
Hier ga je dus mijn persoonlijke mening en context vinden.
Ik schreef me origineel in voor deze blogtour om ander bloggers te leren kennen omdat ik het concept van foodtrucks interessant vindt. Het feit dat het een alternatieve blogtour was, trok me nog meer aan. Plus het is zomer, dan mag het boek wel eens luchtig zijn.
Je zal ook merken dat ik deze drie boekjes omschrijf alsof het een boek is. Dat is ook wat het verhaal is. Ik raad echt aan om de drie delen na elkaar te lezen want het is gewoon een verhaal. Ieder deel is als een aflevering in een soap. Je moet het hele seizoen zien om het volledige verhaal te kennen.
Het verhaal zelf begon herkenbaar voor mij. Tinus haar mam was vertrokken en zijzelf stopte met haar studie. Haar eerste plan B is om een foodtruck te beginnen. Dat is allemaal parallel met delen van mijn leven. Ikzelf heb ook een goeie band met mijn vader. En wanneer Tinus haar moeder terugkeert hadden ze ook een betere band dan voor de scheiding. De band tussen mijn moeder en mij is daardoor ook verbeterd.
Helaas sloegen de stukken met Mats de bal mis voor mij. Het is wel zo dat ze wat spanning leverden, maar het geeft een enorm soap gevoel. De extreme ‘slow-burn’ gaf telkens het gevoel dat het gewoon gerekt werd zonder reden. Wees gewoon eerlijk met elkaar en dan is de helft van de miserie al gedaan. Het feit dat het dan toch nog goed komt geeft het een ‘wholesome’ effect.
Datzelfde effect komt ook terug bij de scheiding van de ouders. Mam gaat weg met een andere man en komt na een tijdje terug. Ik begrijp dat de band met de dochters beter is, want soms werkt afstand tussen ouder en kind. Ik begrijp niet waarom er tussen de ouders geen enkele vorm van conflict is. Ik vond al dat de vader er zich snel bij neerlegde en later kom je te weten dat ze via mail alles besproken hebben. Oké, ze doen wat Mats en Tinus niet doen en eigenlijk is dat goed. Eigenlijk verbetert dat een band, maar neemt het ook alle woede gevoelens weg?
In dit boek vind je wel twee goeie voorbeelden van ‘trow away’ personages die zo hatelijk zijn dat je blij bent als ze weg zijn. De personages zijn zo goed geschreven dat het intense haat voor die personages oproept. De twee personages waarover ik het heb zijn natuurlijk Charmaine en Wouter. Wouter is zelfs nog de ergste van de twee. Hij is irritant, arrogant, ouderwets en kent geen grenzen. De scene waar Mats hem sloeg, gaf zoveel voldoening.
Tinus haar aanpak om haar onderneming te starten gaf ook veel inspiratie voor eventueel zelf iets te ondernemen. Ikzelf zou wel eerder cupcakes verkopen in een foodtruck.
Zoals je wel merkt bracht dit boek gemengde gevoelens boven bij mij. De schrijfstijl bleef luchtig en het las vlot. Daardoor ben je snel door minder goede stukken. Over het algemeen was het een snel, ontspannend en zomers verhaal. Het had goede en minder goede elementen en dat is waarschijnlijk waarom het mij niet lang gaat bij blijven. Het was niet buitengewoon slecht of buitengewoon goed. Toch blijf ik het concept van een foodtruck als plan B goed vinden.
Als je een foodie bent die op zoek is naar een snel ontspannend verhaal dan is dit HET verhaal voor jou.
Liefs BookDragon.
Lees ook de recensies van mijn medebloggers op https://www.zomerenkeuning.nl/blogtour-foodtruck-fiesta/